Oprettelse af forbindelse til virtuelt privat netværk (VPN)

Du kan fra telefonen tilføje, konfigurere og styre virtuelle private netværk (VPN'er), der sætter dig i stand til at oprette forbindelse og få adgang til ressourcer i et sikret lokalt netværk, f.eks. dit firmanetværk.

Afhængigt af den type VPN, du bruger på arbejde, skal du måske indtaste dine login-legitimationsoplysninger og/eller installere sikkerhedscertifikater, før du kan oprette forbindelse til din firmas lokale netværk. Du får disse oplysninger fra netværksadministratoren.

Din telefon skal også først oprette en Wi-Fi- eller dataforbindelse, før du kan starte en VPN-forbindelse. Oplysninger om konfiguration og brug af disse forbindelse på telefonen findes under Dataforbindelse og Wi-Fi i dette kapitel.

Konfiguration af sikkert legitimationsoplysningslager

Hvis din netværksadministrator beder dig hente og installere sikkerhedscertifikater, skal du først konfigurere telefonens lager til sikre legitimationsoplysninger.

1. Fra startskærmen trykker du på MENU og trykker på Indstillinger > Sikkerhed og så påAngiv adgangskode.
  2. Indtast en ny adgangskode for legitimationsoplysningslageret (mindst 8 tegn uden mellemrum).
  3. Rul ned og bekræft adgangskode, og tryk så på OK.
  4. Marker afkrydsningsfeltet Brug sikre oplysninger.
Så kan du hente og installere de nødvendige certifikater, så du kan få adgang til dit lokale netværk Din netværksadministrator kan fortælle dig, hvordan du gør det.

Tilføjelse af en VPN-forbindelse

1. Fra startskærmen trykker du på MENU og trykker på Indstillinger > Trådløst og netværk > VPN-indstillinger.
  2. Tryk på Tilføj VPN, og tryk så på den type VPN, du vil tilføje.
  3. Tryk på VPN-indstillingerne, og indstil dem i overensstemmelse med de sikkerhedsdetaljer, du har fået fra netværksadministratoren.
  4. Tryk på MENU og så på Gem.
  5. VPN'et tilføjes så til afsnittet VPN'er på skærmen VPN-indstillinger.

Oprettelse af forbindelse til et VPN

1. Fra startskærmen trykker du på MENU og trykker på Indstillinger > Trådløst og netværk > VPN-indstillinger.
  2. Tryk på det VPN, du vil oprette forbindelse til, i VPN-afsnittet.
  3. Når du bedes om det, skal du indtaste dine legitimationsoplysninger og så trykke på Opret forbindelse. Når du får forbindelse vises ikonet for VPN-forbindelse i meddelelsesområdet i titellinjen.
Du kan så åbne webbrowseren for at få adgang til ressourcer, f.eks. intranetsteder på firmanetværket.

Afbrydelse fra et VPN

1. Tryk og hold på titellinjen, og glid fingeren ned for at åbne meddelelsespanelet.
  2. Tryk på VPN-forbindelsen for at vende tilbage til skærmen VPN-indstillinger. Tryk på den VPN-forbindelse, du vil afbryde.
Når telefonen ikke længere har forbindelse til VPN'et, vises ikonet for afbrudt VPN i meddelelsesområdet i titellinjen.