Ochrana telefonu pomocí gesta pro odemknutí obrazovky

Ochrana telefonu pomocí gesta pro odemknutí obrazovky

Telefon můžete lépe chránit vyžadováním vzoru pro odemknutí obrazovky při každém zapnutí telefonu nebo jeho probuzení z režimu spánku (obrazovka je vypnutá).

  1. Na obrazovce Plocha stiskněte MENU, pak klepněte na Nastavení.
  2. Posuňte se po obrazovce dolů a pak klepněte na tlačítko Zabezpečení > Nastavení bezpečnostního gesta.
  3. Postupujte podle pokynů na obrazovce. Na výzvu zadejte bezpečnostní gesto.

Změna nastavení uzamykání obrazovky

V části Gesto pro odemknutí obrazovky na obrazovce Zabezpečení naleznete tuto skupinu nastavení:
Požadovat gesto Zrušte výběr této možnosti, pokud chcete uzamčení obrazovky deaktivovat. Potvrzení deaktivace je možné po zadání příslušného gesta.
Viditelné gesto Tato možnost je vybrána ve výchozím nastavení. Zrušte výběr této možnosti, pokud chcete zobrazit gesto pro odemčení při jeho zadávání.
Vibrační zpětná vazba Vyberte tuto možnost, pokud chcete zapnout vibrace při zadávání gesta pro odemknutí.

Změna gesta pro odemknutí obrazovky

  1. Na obrazovce Plocha klepněte na tlačítko MENU.
  2. Klepněte na Nastavení > Zabezpečení > Změna gesta odemknutí.

Zapomněli jste gesto pro odemknutí obrazovky?

Pokud jste zapomněli gesto pro odemknutí obrazovky, máte pět pokusů pro zkoušku a odemčení telefonu. Pokud se to nezdaří, můžete telefon odemknout zadáním uživatelského jména účtu Google a hesla.
  1. Na obrazovce odemknutí obrazovky zadejte gesto pro odemknutí obrazovky.
  2. Po pátém pokusu jste vyzváni k čekání 30 sekund, pak klepněte na OK.
  3. Pokud displej zhasne, stiskněte tlačítko POWER a znovu displej zapněte, pak stiskněte lištu na obrazovce odemknutí a obrazovku odemkněte posunutím prstu dolů.
  4. Kleněte na tlačítko Zapomněl jsem gesto v pravém dolním rohu, jakmile se objeví.
  5. Zadejte uživatelské jméno a heslo účtu Google a klepněte na tlačítko Přihlásit se.
Budete vyzváni k vytvořeného nového gesta pro odemknutí obrazovky. Pokud si to již nepřejete, klepněte na Storno.
0 lidí to považuje za užitečné