Diskutování v aplikaci Google Talk

Diskutování v aplikaci Google Talk

Google Talk je program pro zasílání rychlých zpráv Google. Umožňuje komunikaci s dalšími lidmi, kteří také používají Google Talk. Pokud jste přihlášeni k účtu Google při prvním nastavení telefonu, jste již přihlášeni k aplikaci Google Talk.

Diskutování s přítelem

  1. Na Výchozí obrazovce klepněte na položku > Hovor.
  2. Klepněte na přítele v Seznam přátel.
  3. Zadejte zprávu do textového pole. Můžete také vložit smajlík tak, že stisknete tlačítko MENU a klepnete na položky Další > Vložit smajlík.
  4. Klepněte na tlačítko Odeslat.
  5. Při diskutování stiskněte tlačítko MENU a potom klepněte na kteroukoli z těchto možností:
    Důvěrný chat Vaše zprávy Google Talk se ukládají ve složce Konverzace vašeho účtu Gmail. Klepněte na tuto možnost, pokud zprávy konverzací nechcete ukládat.
    Přepnout konverzace Pokud máte více než jednu konverzaci, klepněte na tuto možnost, chcete-li přepnout na rozhovor s jiným přítelem.
    Seznam přátel Vraťte se do Seznam přátel.
    Přidat do chatu Přidejte jiného přítele do konverzace. Pozvaný přítel a přítel, se kterým právě mluvíte, obdrží pozvání ke skupinové konverzaci. Každý, kdo přijme pozvání, se připojí ke skupinové konverzaci.
    Ukončit konverzaci Ukončete aktuální konverzaci.
    Další Vymažte historii konverzace, vložte smajlík nebo zobrazte kontaktní údaje přítele.

Přijímání pozvání k diskusi

Když vám přítel zašle zprávu Google Talk, obdržíte oznámení. Jejich záznam v Seznam přátel zobrazí zprávu.
Postupujte některým z následujících způsobů:
  • V Seznam přátel klepněte na přítele, kdo vám odeslal pozvání k diskusi.
  • Otevřete panel Oznámení a pak na oznámení konverzace.

Změna online stavu a obrázku

  1. Na Výchozí obrazovce klepněte na položku > Hovor.
  2. V Seznam přátel klepnutím na vaše jméno otevřete obrazovku Nastavit stav.
  3. Zadejte novou stavovou zprávu. nebo stiskněte tlačítko ZPĚT, abyste si mohli vybrat uživatelský stav ze seznamu.
  4. Klepněte na online stav vedle vašeho jména a vyberte v nabídce požadovaný stav.
  5. Klepněte na obrázek a potom zvolte některý z následujících způsobů:
    • Klepnutím na položku Odstranit fotografii odeberte.
    • Klepnutím na položku Změnit vyberte jiný obrázek na paměťové kartě.
  6. Klepněte na tlačítko Hotovo.
Stav online, zpráva a obrázek se zobrazí v Seznam přátel ve vašich kontaktech a v dalších aplikacích, kde se zobrazuje váš stav Google Talk.

Přidání a správa přátel

Seznam přátel slouží k přidávání a spravování přátel v Google Talk.
Pro přihlášení do služby Google Talk na obrazovce Plocha klepněte na položku > Hovor.

Pozvání přítele

  1. Seznam přátel stiskněte tlačítko MENU a klepněte na příkaz Přidat přítele.
  2. Zadejte ID rychlých zpráv Google Talk nebo adresu Gmail přítele, kterého chcete přidat.
  3. Klepněte na položku Poslat pozvání.

Zobrazit všechny přátele

Zpočátku jsou v Seznam přátel uvedeni jen přátelé, se kterými komunikujete nejčastěji – nejoblíbenější přátelé.
V Seznam přátel proveďte některou z následujících činností:
  • Pokud chcete zobrazit všechny přátele, stiskněte tlačítko MENU a klepněte na položku Všichni přátelé.
  • Chcete-li zobrazit pouze přátele, se kterými komunikujete nejčastěji, stiskněte tlačítko MENU a klepněte na položku Nejpopulárnější.

Označení přítele jako populárního

  1. Seznam přátel stiskněte tlačítko MENU a klepněte na příkaz Všichni přátelé.
  2. Stiskněte a podržte jméno přítele, a potom klepněte na položku Zobrazit přítele vždy.

Blokování přítele

Přítele můžete zablokovat, aby vám nemohl odesílat zprávy. Blokovaný přítel je odebrán ze Seznam přátel a je přidán do Blokovaní přátelé.
  1. Seznam přátel stiskněte tlačítko MENU a klepněte na příkaz Všichni přátelé.
  2. Stiskněte a podržte jméno přítele, a potom klepněte na položku Blokovat přítele.

Odblokování přítele

  1. V Seznam přátel stiskněte tlačítko MENU a potom klepněte na položky Další > Blokováno.
  2. Klepněte na jméno blokovaného přítele a poté klepněte na tlačítko OK.

Zobrazení všech pozvaných přátel

V Seznam přátel stiskněte tlačítko MENU a potom klepněte na položky Další > Pozvánky.
Na obrazovce jsou zobrazeni přátelé, kteří ještě nepřijali pozvání.

Změna nastavení a odhlášení

  1. Na Výchozí obrazovce klepněte na položku > Hovor.
  2. Seznam přátel stiskněte tlačítko MENU a potom klepněte na:
    • Nastavení, chcete-li změnit nastavení aplikace a oznámení.
    • Odhlásit se, chcete-li se odhlásit.
Související témata
0 lidí to považuje za užitečné