UltraPixel-sensor: meer licht

meer licht

Al jarenlang bestaat bij veel consumenten de misvatting dat een hoger aantal megapixels automatische een hogere beeldkwaliteit betekent. In feite is het aantal megapixels slechts een van de vele factoren die bepalend zijn voor de beeldkwaliteit. Ook sensoren en beeldverwerkingssystemen spelen een essentiële rol.

Jaar na jaar proberen fabrikanten echter elkaar de loef af te steken met meer megapixels. Hoe? Door het formaat van de pixels te verkleinen zodat plaats is voor meer pixels, waardoor de beeldkwaliteit juist vaak afneemt. Want hoe kleiner de pixel, des te minder licht wordt erdoor opgenomen. Het resultaat is meer zichtbare ruis en andere onvolkomenheden, zowel in foto´s als in videobeelden.

Hoe meer licht door een digitale camera wordt vastgelegd, des te meer informatie wordt opgenomen, met als resultaat betere foto´s in meer uiteenlopende situaties en lichtomstandigheden.

De benadering van HTC is grotere pixels bieden in de nieuwe sensor, die 300% meer licht kunnen vastleggen dan veel 13 megapixel camera´s op de markt Omdat grotere pixels meer licht en gegevens kunnen opnemen, hebben onze foto´s meer kleurschakeringen en levensechte kleuren.