De nieuwe HTC UltraPixel Camera

De nieuwe HTC One is het eerste toestel dat is voorzien van de HTC UltraPixel Camera, met een geavanceerde beeldregistratietechnologie die een grote sprong voorwaarts teweegbrengt in de kwaliteit van volautomatische foto´s en video´s. In korte tijd is de smartphone voor miljoenen mensen de belangrijkste camera geworden, en is het nemen van foto´s een essentieel onderdeel van het leven geworden. HTC zet zich ervoor in een camera van de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren, zodat zelfs alledaagse foto´s mooi en gedenkwaardig zijn.

Met onze nieuwe camera kunt u in een handomdraai stralende, levensechte foto’s met een breed kleurenspectrum maken, zelfs bij weinig licht. Dit hebben we niet bereikt door het aantal megapixels van de camera te verhogen, maar door een meer geavanceerde CMOS-sensor, ISP en lenssysteem te construeren dat aanzienlijk meer licht doorlaat dat de meeste 8 of 13 megapixel camera´s.

“Het aantal pixels speelt natuurlijk wel een zekere rol bij smartphone camera´s, maar in termen van de hardware- en softwaredetails die er werkelijk toe doen bij het maken van een mooie foto, worden de megapixels sterk overschat. Het is de hoogste tijd dat we meer aandacht schenken aan andere aspecten, die meer van belang zijn, zoals de vaak onderschatte sensor.

Jessica Dolcourt,
CNET
12 mei 2012

In dit gedeelte beschrijven we hoe we de meest gevoelige smartphone camera’s hebben gemaakt, waarin deze belangrijke onderdelen van de ImageSense-technologie zijn toegepast:

  • UltraPixel-sensor - geconstrueerd met grotere pixels, waardoor elke pixel 300% meer licht kan vastleggen dan de meeste 13 megapixel camera´s.
  • HTC ImageChip - biedt continue autofocus, kleurschakering en ruisonderdrukking, en een realistischer dynamisch bereik.
  • Diafragma F/2.0 - het grootste diafragma op een smartphone camera; laat 44% meer licht door dan de iPhone 5.
  • Optical Image Stabilization - effectieve onderdrukking van onscherpte in foto´s en trillende videobeelden.