De SIM-kaart beveiligen met een pincode

Voeg een extra beveiligingslaag toe door een PIN-code (persoonlijk identificatie nummer) aan de SIM-kaart toe te voegen.

Belangrijk: Controleer of je over de standaard SIM PIN beschikt die door je mobiele aanbieder is geleverd voordat je doorgaat.
  1. Schuif op het startscherm naar links.
  2. Tik op Instellingen.
  3. Schuif snel naar links om naar toepassingen te gaan en tik op telefoon.
  4. Tik op de schakelaar SIM-beveiliging aan/uit om het in te schakelen.
  5. Voer de standaardpincode voor de SIM-kaart in en tik op invoeren.
  6. Tik op SIM-pincode wijzigen als je de code wilt wijzigen.

Een geblokkeerde SIM-kaart vrijgeven

Als je de verkeerde PIN vaker intikt dan het maximaal aantal toegestane pogingen, wordt je SIM-kaart ​“‍PUK-geblokkeerd”.

Belangrijk: Je hebt een PUK-code nodig om weer toegang tot de SIM-kaart te krijgen. Je mobiele aanbieder kan je deze code geven.
  1. Typ de PUK-code in het kiesscherm en tik op invoeren.
  2. Voer de nieuwe PIN-code in, tik op invoeren en bevestig de nieuwe PIN-code.