Je telefoon als mobiele hotspot gebruiken

Wil je de internetverbinding met een laptop of een ander apparaat delen? De telefoon kan een mobiele hotspot worden door de mobiele gegevensverbinding te delen over Wi-Fi. Andere apparaten die Wi-Fi ondersteunen, kunnen de gedeelde gegevensverbinding vervolgens gebruiken om verbinding met internet te maken.
Belangrijk:
  • Om de gegevensverbinding van je mobiele telefoon te delen, moet deze optie actief zijn in je telefoonplan. Dit heet ook wel tethering en dat brengt vaak extra kosten met zich mee.
  • Als jij en anderen de gedeelde verbinding op een ander apparaat gebruiken, worden gegevens van je mobiele telefoonplan gebruikt.
  1. Schuif op het startscherm naar links.
  2. Tik op Instellingen > gedeeld internet.
  3. Tik op de schakelaar Delen aan/uit om internet delen in te schakelen.
  4. Tik op instellen en wijzig deze instellingen:
    Broadcastnaam Voer een naam in voor de mobiele hotspot. Dit is de naam die anderen zullen zien en gebruiken om verbinding met de gedeelde verbinding te maken via Wi-Fi.
    Wachtwoord Voer een wachtwoord in om je mobiele hotspot te beveiligen.
  5. Tik op om de instellingen op te slaan.
Als je bovenaan het scherm tikt om de statusbalk zichtbaar te maken, zie je het pictogram Internet delen zolang je de mobiele gegevensverbinding deelt.