Spraak op je telefoon gebruiken
AAN DE SLAG

Spraak op je telefoon gebruiken

Bel, stuur een SMS, of zoek naar een plaats door je stem te gebruiken.
Belangrijk: De functie Spraak is mogelijk niet beschikbaar in sommige landen of regios.
  1. Houd ingedrukt .

Als dit de eerste keer is dat je de functie spraak gebruikt, verschijnt op het scherm een aantal voorbeelden van dingen die je kunt zeggen. Tik na het lezen van de voorbeelden op accepteren.

2. Spreek een opdracht uit, bijvoorbeeld:
    • Om iemand in je lijst met contacten te bellen, kun je zeggen Bel Jennifer Singer, mobiel.
    • Om een app te openen zoals Agenda zeg je Open agenda.
    • Om te zoeken naar iets op het web zoals een pizzawinkel, kun je zeggen Zoek pizzawinkels.
    • Als je hulp nodig hebt, zeg je Wat kan ik zeggen? voor een lijst met de verschillende soorten gesproken opdrachten die je kunt gebruiken.

Meer gesproken opdrachten inschakelen

Je kunt in de instellingen meer gesproken opdrachten inschakelen, zoals opslaan en bellen van snelkiesnummers. Je kunt je telefoon ook instellen om SMS-berichten voor te lezen en je het antwoord te laten dicteren zonder te typen.
  1. Schuif op het Startscherm naar links.
  2. Tik op Instellingen > eenvoudige toegang.
  3. Tik op de schakelaar Spraak voor telefoontoegankelijkheid Aan/Uit om extra gesproken opdrachten voor telefoongesprekken in te schakelen. Je kunt deze opdrachten gebruiken:
    Snelkiezen opslaan om een snelkiesnummer toe te wijzen
    Bel nummer Om een snelkiesnummer te bellen
    Gesprek doorverbinden in/uitschakelen Om gesprek doorverbinden in of uit te schakelen
  4. Druk op om terug te gaan naar de lijst met instellingen.
  5. Tik op spraak.
  6. Zorg dat de schakelaar Audio-bevestigingen afspelen is ingeschakeld. Hierdoor spreekt je telefoon hardop om je te waarschuwen voor binnenkomende gesprekken.
  7. Om je telefoon SMS-berichten te laten voorlezen, tik je op Binnenkomende SMS-berichten voorlezen. Kies of je wilt dat je telefoon altijd SMS-berichten voorleest, of alleen als je een Bluetooth- of bedrade headset gebruikt.

*Voer hier commentaar in ...
windows-phone-8s-by-htc