De telefoon beveiligen met schermblokkering

U kunt uw telefoon verder beveiligen door het scherm te vergrendelen en/of om een ontgrendelpatroon te vragen telkens wanneer de telefoon wordt ingeschakeld of uit de slaapmodus ontwaakt (scherm is uitgeschakeld).

1. Druk in het beginscherm op MENU en tik op Instellingen.
  2. Schuif omlaag over het scherm en tik op Beveiliging > Ontgrendelpatroon instellen.
  3. Volg de instructies op het scherm op. Als daarom wordt gevraagd, geeft u het ontgrendelpatroon op.

De scherminstellingen van het vergrendelscherm veranderen

Onder Schermontgrendelpatroon in het scherm Beveiliging vindt u deze groep instellingen:
Patroon vereist Wis dit vakje als u de schermvergrendeling wilt uitschakelen. U moet het patroon invoeren om het uitschakelen te bevestigen.
Zichtbaar patroon gebruiken Standaard is Aan geselecteerd. Wis deze optie als u het schermpatroon tijdens het invoeren niet wilt weergeven.
Tastbare feedback gebruiken Selecteer deze optie om trillen in te schakelen bij het invoeren van het ontgrendelpatroon.

Het ontgrendelpatroon wijzigen

1. Tik in het beginscherm op MENU.
  2. Tik op Instellingen > Beveiliging > Ontgrendelpatroon veranderen.

Het ontgrendelpatroon vergeten?

Als u het ontgrendelpatroon niet meer weet, kunt u tot vijf maal proberen om de telefoon te ontgrendelen. Als dat mislukt, kunt u de telefoon ontgrendelen door de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Google-account te typen.
  1. Voer het ontgrendelpatroon in op het ontgrendelscherm.
  2. Tik na de vijfde poging en de vraag om 30 seconden te wachten op OK.
  3. Als het scherm uitgaat, drukt u op de AAN/UIT-toets om het scherm weer in te schakelen, waarna u op de balk op het vergrendelscherm tikt en met uw vinger omlaag schuift om het scherm te ontgrendelen.
  4. Tik op de knop Patroon vergeten in de rechter benedenhoek als deze verschijnt.
  5. Typ uw gebruikersnaam en wachtwoord voor de Google-account en tik op Aanmelden.
U wordt vervolgens gevraagd om een nieuw ontgrendelpatroon te maken. Als u dat niet meer wilt, tikt u op Annuleren.