Dataverbinding

Uw telefoon wordt automatisch ingesteld voor het gebruik van de gegevensverbinding van uw mobiele aanbieder als u het apparaat voor het eerst inschakelt (als de SIM-kaart is geplaatst).

Controleren welke gegevensverbinding u gebruikt

1. Druk in het begin scherm op MENU en tik op Instellingen > Draadloos en netwerken
  2. Tik op Mobiele netwerken > Aanbiederkeuze of op Namen draadloze toegangspunten.

De gegevensverbinding in- of uitschakelen

U kunt de levensduur van de batterij verbeteren door de gegevensverbinding uit te schakelen. Dit bespaart ook kosten. Als de gegevensverbinding is uitgeschakeld, ontvangt u echter mogelijk niet altijd automatische updates voor uw e-mail, sociale netwerkaccounts en andere gesynchroniseerde informatie.
  1. Druk in het begin scherm op MENU en tik op Instellingen > Draadloos en netwerken
  2. Schuif omlaag door het menu Telefoonopties.
  3. Tik op Mobiel netwerk.

Een nieuw toegangspunt maken

Als u voor uw telefoon een nieuwe gegevensverbinding nodig hebt, moet u de naam en instellingen van het toegangspunt (inclusief gebruikersnaam en wachtwoord indien nodig) aanvragen bij uw mobiele aanbieder.
  1. Druk in het begin scherm op MENU en tik op Instellingen > Draadloos en netwerken
  2. Tik op Mobiele netwerken > Namen draadloze toegangspunten.
  3. Druk in het venster APNs op MENU en tik op Nieuwe APN.
  4. Typ de APN-instellingen in het venster Toegangspunt bewerken. Tik op een APN-instelling om deze te bewerken.
  5. Druk op MENU en tik op Opslaan.

Data roaming inschakelen

Met data roaming kunt u verbinding maken met de netwerken van partners van uw mobiele aanbieder voor toegang tot dataservices wanneer u buiten het bereik van het netwerk van de mobiele aanbieder bent.
Belangrijk: De toegang tot dataservices tijdens het roaming kan veel extra kosten met zich meebrengen. Vraag de tarieven op bij uw mobiele aanbieder voordat u data roaming inschakelt.
  1. Druk in het begin scherm op MENU en tik op Instellingen > Draadloos en netwerken
  2. Tik op Mobiele netwerken en selecteer het keuzevakje Data roaming.
U kunt ook het keuzevakje Geluid voor gegevensroaming selecteren als u wilt dat de telefoon geluid maakt zodra u verbinding maakt met een roaming netwerk.