SMS en chatten op één plek

Met de toepassing Berichten kunt u op dezelfde plek chatten en SMS-jes sturen.

Of uw vrienden en familie nu op hun mobiele telefoon of op hun computer zijn aangemeld, u kunt ze SMS-berichten of Windows Live expresberichten sturen of een Facebook chat starten.

Belangrijk:
  • Om in Messenger te chatten, moet u eerst uw Windows Live account instellen.
  • Om in Facebook te chatten, moet u eerst uw Facebook account instellen. Zorg er ook voor dat u Facebook-chat in de instellingen van de toepassing Berichten inschakelt.
  1. Tik in het beginscherm op Berichten.
  2. Als u een expresbericht wilt sturen via Windows Live Messenger, moet u eerst uw chatstatus instellen als u dat nog niet gedaan hebt.
  3. Tik op .
  4. Tik op , kies een contact, en tik op het telefoonnummer van de contact, op Messenger, of op Facebook om te bepalen hoe u het bericht wilt verzenden.

Herhaal dit om meer ontvangers toe te voegen, waarna hun namen automatisch in het vak Aan worden geplaatst.

5. Tik in het vak met de tekst typ een bericht en typ de tekst.
  6. Tik op om het te verzenden.
Bij het toevoegen van ontvangers kunt u ook:
  • Op tikken en een groep contacten selecteren. De optie Groepsbericht is standaard in de instellingen van de toepassing ingeschakeld en kan er voor zorgen dat antwoorden in een thread bijven als u met een groep mensen SMS't. Als de optie is ingeschakeld, worden antwoorden als MMS-berichten in plaats van SMS-berichten verzonden.
  • Beginnen met de naam van iemand in het vak Aan te tikken, en vervolgens op een passende naam van een contact te tikken. De door u gekozen of ingevoerde contactgegevens bepalen of het bericht wordt verzonden als een SMS-bericht of als expresbericht via Messenger of Facebook. Herhaal dit om meer ontvangers toe te voegen.
  • Een mobiel telefoonnummer of e-mailadres in het vak Aan typen. Tik na elke ontvanger op invoeren om een volgende ontvanger in te voeren.