Verbinding maken met een virtual private network (VPN)
Instellingen & Services

Verbinding maken met een virtual private network (VPN)

Vanaf je telefoon kun je virtual private networks (VPN) toevoegen waardoor je verbinding kunt maken en netwerkbronnen gebruiken binnen een beveiligd lokaal netwerk, zoals je bedrijfsnetwerk.

Voordat je verbinding kunt maken met het lokale netwerk van je organisatie, kan je gevraagd worden om:
  • Beveiligingscertificaten te installeren
  • Je aan te melden
  • Download en installeer een verplichte VPN app op de HTC One X/One X‍+

Neem contact op met de netwerkbeheerder voor details. Verder moet de HTC One X/One X‍+ eerst een Wi-Fi- of gegevensverbinding tot stand brengen voordat je een VPN-verbinding kunt starten.

Een VPN-verbinding toevoegen

Belangrijk: Je moet eerst een pincode of wachtwoord voor het vergrendelingsscherm instellen voordat je de beveiligde opslag kunt gebruiken en een VPN kunt instellen.
  1. Ga naar Instellingen en tik onder Draadloos en netwerken op Meer.
  2. Tik op VPN > > VPN-profiel toevoegen.
  3. Typ de VPN-instellingen en stel ze in volgens de beveiligingsgegevens die je van je netwerkbeheerder hebt gekregen.
  4. Tik op Opslaan.

Verbinding maken met een VPN

1. Ga naar Instellingen en tik onder Draadloos en netwerken op Meer.
  2. Tik op VPN.
  3. Tik op het VPN waarmee je verbinding wilt maken.
  4. Typ de aanmeldgegevens en tik op Verbinden. Nadat je verbonden bent, verschijnt het pictogram voor een VPN-verbinding in het systeemvak van de statusbalk.
Open de webbrowser om bronnen zoals je bedrijfsintranet te openen.

De verbinding met een VPN verbreken

1. Schuif het meldingenvenster open.
  2. Tik op de VPN-melding en daarna op Verbinding verbreken.

*Voer hier commentaar in ...
htc-one-x-plus