Verbinding maken met een virtual private network (VPN)

Vanaf je telefoon kun je virtual private networks (VPN) toevoegen waardoor je verbinding kunt maken en netwerkbronnen gebruiken binnen een beveiligd lokaal netwerk, zoals je bedrijfsnetwerk.

Afhankelijk van het type VPN dat je op je werk gebruikt, kan je worden gevraagd om je aanmeldgegevens in te voeren en beveiligingscertificaten te installeren voordat je verbinding kunt maken met het bedrijfsnetwerk. Je netwerkbeheerder kan je deze informatie geven.

Verder moet de HTC One V eerst een Wi-Fi- of gegevensverbinding tot stand brengen voordat je een VPN-verbinding kunt starten.

Een VPN-verbinding toevoegen

Belangrijk: Je moet eerst een pincode of wachtwoord voor het vergrendelingsscherm instellen voordat je de beveiligde opslag kunt gebruiken en een VPN kunt instellen.
  1. Schuif het meldingenvenster open en tik vervolgens op .
  2. Tik onder Draadloos en netwerkenop Meer.
  3. Tik op VPN > VPN-netwerk toevoegen.
  4. Typ de VPN-instellingen en stel ze in volgens de beveiligingsgegevens die je van je netwerkbeheerder hebt gekregen.
  5. Tik op Opslaan.
De VPN wordt vervolgens toegevoegd aan de sectie VPNs van het scherm VPN-instellingen.

Verbinding maken met een VPN

1. Schuif het meldingenvenster open en tik vervolgens op .
  2. Tik onder Draadloos en netwerkenop Meer.
  3. Tik op VPN.
  4. Tik op het VPN waarmee je verbinding wilt maken.
  5. Typ de aanmeldgegevens en tik op Verbinden. Nadat de verbinding is verbroken, verschijnt het pictogram voor een verbroken VPN-verbinding in het systeemvak van de titelbalk.
Open de webbrowser om bronnen zoals je bedrijfsintranet te openen.

De verbinding met een VPN verbreken

1. Schuif het meldingenvenster open.
  2. Tik op de VPN-verbinding om terug te keren naar het scherm VPN-instellingen, en tik op de VPN-verbinding om deze te verbreken.