Direct informatie ophalen met Google Now

Wil je het weer of de tijd voor je dagelijkse woon-werkverkeer weten voordat je de dag begint? Google Now levert snelle en actuele informatie die voor jou van belang is - zonder dat je moet zoeken.
Afhankelijk van je locatie, het tijdstip van de dag, en eerdere Google zoekopdrachten, toont Google Now informatiekaarten die omvatten:
  • Het weer van de dag en de weervoorspelling voor de komende dagen.
  • De verkeerssituatie op weg naar je werk of terug naar huis.
  • De richtingen en reistijd naar je volgende afspraak.
  • De volgende trein of bus die op je perron of bushalte komt.
  • De uitslagen van je favoriete club terwijl je van de wedstrijd geniet.

Google Now instellen

Belangrijk: Voordat je Google Now instelt:
  • Zorg er voor dat je bent aangemeld bij je Google-account.
  • Schakel de locatiediensten in en zorg er voor dat je verbonden bent met internet. Zie Locatiediensten in- of uitschakelen.
  1. Open de app Google. Of houd ingedrukt.
  2. De volgende schermen tonen voorbeelden van informatiekaarten van Google Now. Tik op Volgende totdat je het scherm Google Now ophalen! bereikt.
  3. Tik op Ja, ik ben binnen. De informatiekaarten van Google Now verschijnen in het Google-zoekscherm.
  4. Tik op Meer kaarten weergeven.om alle beschikbare informatie weer te geven.
Meer informatiekaarten verschijnen op het Google-zoekscherm als je de HTC One SV gebruikt om op het web te zoeken, afspraken maakt enzovoort.

Kaartinstellingen wijzigen

Je kunt de instellingen van Google Now-kaarten eenvoudig wijzigen om ze aan je informatiebehoefte aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld de weereenheden in de kaart Weer of de vervoersmodus in de kaart Verkeer wijzigen. Je kunt ook de details op bepaalde kaarten opgeven of voorkomen dat een kaart op het zoekscherm Google verschijnt.
  1. Open de app Google. Of houd ingedrukt.
  2. Als de kaart verschijnt, tik je op en vervolgens onderaan de kaart op de instellingen die je wilt wijzigen.
    Opmerking: Voor bepaalde kaarten die specifieke details nodig hebben, zoals je werkadres of sportclub en aandelen die je volgt, ga je naar de onderkant van het scherm en tik je op > Instellingen > Mijn gegevens.

Kaarten negeren en verbergen

1. Open de app Google. Of houd ingedrukt.
  2. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Om een kaart te negeren, veeg je deze naar links of rechts.
    • Om te voorkomen dat de kaart nogmaals op het scherm Google verschijnt, ga je naar de onderkant van het scherm en tik je op > Instellingen > Google Now. Tik op de schakelaar Aan/Uit naast de kaart die je wilt verbergen.

Google Now vernieuwen

Vernieuw Google Now om informatiekaarten bij te werken of relevante kaarten weer te geven voor informatie die je zojuist hebt toegevoegd op de HTC One SV, zoals een aanstaande afspraak in de Agenda.
  1. Open de app Google. Of houd ingedrukt.
  2. Schuif naar de onderkant van het scherm en tik op > Vernieuwen.

Google Now uitschakelen

1. Open de app Google. Of houd ingedrukt.
  2. Schuif naar de onderkant van het scherm en tik op > Instellingen.
  3. Tik op de schakelaar Aan/uit naast Google Now en tik op Uitschakelen.