De levensduur van de batterij verlengen
AAN DE SLAG

De levensduur van de batterij verlengen

Hoe lang de batterij meegaat voordat hij herladen moet worden, is afhankelijk van je gebruik van de HTC One SV. Het energiebeheer van de HTC One SV helpt de levensduur van de batterij te verlengen.

Op momenten dat het nodig is dat je batterij langer meegaat, kun je een paar van deze tips proberen:

Controleer het batterijgebruik

Door je batterijgebruik te bewaken, kun je bepalen wat de meeste energie gebruikt zodat je kunt kiezen wat je er aan kunt doen. Zie voor details Batterijgebruik controleren.

Je verbindingen beheren

• Schakel draadloze verbindingen uit die je niet gebruikt.

Om verbindingen in of uit te schakelen zoals mobiele gegevens, Wi-Fi, of Bluetooth, ga je naar Instellingen en tik je op de betreffende Aan/Uit-schakelaars.

• Schakel GPS alleen in als je een nauwkeurige locatie nodig hebt.

Om te voorkomen dat sommige apps GPS op de achtergrond gebruiken, houd je de instelling GPS satellieten uitgeschakeld. Schakel hem alleen in als je een nauwkeurige locatie nodig hebt bij het navigeren of voor op locaties gebaseerde apps. Ga naar Instellingen en tik op Locatie om deze instelling in of uit te schakelen. Zie Locatiediensten in- of uitschakelen.

• Als de optie Slaapstand in Instellingen > Energie is ingeschakeld, schakelt de telefoon bij lage piektijden de gegevensverbinding uit nadat het scherm 15 minuten uitgeschakeld is geweest en er geen netwerkactiviteit plaatsvindt (geen downloads, streamen of datagebruik). De gegevensverbinding wordt hervat als je het scherm weer activeert.

Je scherm beheren

De helderheid verlagen, het scherm in de slaapstand zetten als je het niet gebruikt, en het eenvoudig te houden helpt bij het besparen van batterijvermogen.

• Gebruik automatische helderheid (standaard) of verlaag de helderheid met de hand.
  • Stel een kortere tijd in voor de schermtime-out.
  • Gebruik geen live achtergrond voor je beginscherm. Animatie-effecten zijn leuk om aan anderen te laten zien, maar ze slurpen je batterij leeg.

Je achtergrond veranderen naar een effen zwarte achtergrond helpt ook een beetje. Hoe minder kleur wordt weergegeven, des te minder de batterij wordt gebruikt.

• Stel de webbrowser in om het scherm automatisch te dimmen bij het laden van webpagina's. Open de app Internet en tik op > Instellingen > Toegankelijkheid > Tijdens het laden scherm dimmen.

Zie voor meer details Instellingen en beveiliging en Aanpassen.

Je apps beheren

• Installeer de nieuwste software en applicatie-updates. Soms bevatten updates verbeteringen voor de prestaties van de batterij.
  • Verwijder apps die je nooit meer gebruikt of schakel ze uit.

Veel apps voeren processen uit of synchroniseren gegevens op de achtergrond ook als je ze niet gebruikt. Als er apps zijn die je niet meer nodig hebt, moet je ze verwijderen.

Als een app vooraf is geïnstalleerd en niet verwijderd kan worden, kan het uitschakelen van de app toch voorkomen dat hij voortdurend actief is of gegevens synchroniseert. Veeg in Instellingen > Apps naar de tab Alles, tik op de app en tik op Uitschakelen.

Gegevensoverdracht en synchronisatie op de achtergrond beperken

Achtergrondgegevens en synchronisatie op de achtergrond kunnen veel van de batterij vragen als veel apps tegelijk synchroniseren op de achtergrond. Aanbevolen wordt om apps niet te vaak gegevens te laten synchroniseren. Bepaal welke apps kunnen worden ingesteld met een langere synchronisatietijd, of synchroniseer handmatig.

• Tik in Instellingen op Accounts & synchroniseren en controleer welke gegevenstypen in je online-accounts worden gesynchroniseerd. Als de batterij bijna leeg is, moet je de synchronisatie van bepaalde gegevens tijdelijk uitschakelen.
  • Als je veel e-mailaccounts hebt, overweeg dan om de synchronisatietijd van sommige accounts te verlengen.

Selecteer een account in de app Mail, tik op > Instellingen > Synchroniseren, verzenden en ontvangen, en pas de instellingen aan onder Synchronisatieplanning.

• Als je niet van de ene naar de andere plaats reist, synchroniseer dan alleen weerberichten van de huidige locatie in plaats van die voor alle genoemde steden. Open de app Weer en tik op > Bewerken om overbodige steden te verwijderen.
  • Selecteer widgets met zorg.

Sommige widgets synchroniseren doorlopend gegevens. Overweeg om degene van je beginscherm te verwijderen die niet belangrijk zijn.

• Tik in de Play Store op > Instellingen en wis Widgets automatisch toevoegen om te voorkomen dat widgets automatisch aan het beginscherm worden toegevoegd als je nieuwe apps hebt geïnstalleerd. Tik ook op Apps automatisch bijwerken > Apps niet automatisch bijwerken als je het geen probleem vindt om apps handmatig bij te werken van de Play Store.

Meer tips

Probeer deze tips eens om nog meer energie uit je batterij te halen:

• Verlaag het volume voor beltonen en media.
  • Minimaliseer het gebruik van trillen of geluids-feedback. Tik in Instellingen op Geluid en kies welke je niet nodig hebt en kunt uitschakelen.
  • Controleer de instellingen van je apps omdat je mogelijk nog meer opties kunt vinden om de batterij te optimaliseren.

*Voer hier commentaar in ...
htc-one-sv
VERWANTE ARTIKELS
topic_tag-power-maximize_battery_life