Toepassingen op Android Market zoeken en installeren

Android Market™ is de plaats waar u nieuwe toepassingen voor uw telefoon kunt vinden. Maak een keuze uit een grote verscheidenheid aan gratis en betaalde toepassingen, variërend van productieviteitstoepassinge tot entertainment. Als u een geschikte toepassing hebt gevonden, kunt u deze met slechts een paar vingertikken eenvoudig downloaden en op uw telefoon installeren.

Om Android Market te bereiken, moet u eerst verbinding maken met internet via de Wi-Fi of gegevensverbinding van uw telefoon en u aanmelden bij uw Google Account.
Tik in het beginscherm op > Markt. Android Market opent.
  1. Zoek op de Android Market naar apps om te installeren.
  2. Tik hierop om de beschikbare toepassingen of spelen op Android Market te tonen, of de toepassingen die u reeds van Android Market hebt gedownload en geïnstalleerd.
  3. Lijst met toepassingen. Tik op een toepassing om een beschrijving en beoordelingen door gebruikers te lezen.
Opmerking: Betaalde toepassingen zijn op dit moment alleen maar in bepaalde landen leverbaar.

Een toepassing zoeken en installeren

Wanneer u de Android Market de eerste keer opent, wordt het scherm Terms of Service (Gebruiksvoorwaarden) weergegeven. Tik op Accepteren om door te gaan.
  1. Tik in het beginscherm op > Markt.
  2. Om naar een toepassing in Android Market te zoeken, kunt u:
    Gewenste handeling Procedure
    Door toepassingen bladeren. Blader door de lijst met apps.
    Per categorie door toepassingen bladeren. Tik eerst op Toepassingen of op Spelletjes en tik vervolgens op een categorie. Onder een categorie kunt u de toepassingen filteren op Top paid (Beste betaald), Top free (Beste gratis) of Just in (Zojuist gearriveerd).
    Naar een toepassing zoeken Tik in het beginscherm van Android Market, typ de naam of het type van de toepassing waarnaar u zoekt en tik op rechts van het zoekvak.
  3. Tik op een toepassing om een beschrijving en beoordelingen door gebruikers te lezen.
  4. Tik op Install (Installeren) (voor gratis toepassingen) of op Buy (Kopen) (voor betaalde toepassingen).
    Opmerking: U hebt een Google Checkout-account nodig om items op Android Market te kunnen kopen. Zie Een Google Checkout account maken om een Google Checkout account in te stellen als u dat nog niet hebt.
    Het volgende scherm meldt of de toepassing toegang nodig heeft tot uw persoonlijke gegevens of tot bepaalde functies of instellingen van uw telefoon.
  5. Tik op OK als u akkoord gaat met de voorwaarden om de toepassing te downloaden en installeren.
    Belangrijk: Wees voorzichtig met het downloaden van toepassingen die toegang krijgen tot veel functies of tot een grote hoeveelheid gegevens. Nadat u op OKhebt getikt, bent u verantwoordelijk voor het gebruik van dit item op uw telefoon.
    Als u een betaalde toepassing hebt gekozen, wordt u nadat u op OK hebt getikt, omgeleid naar het scherm van Google Checkout om voor de toepassing te betalen voordat deze naar uw telefoon wordt gedownload.
Tik na de installatie van een toepassing op om terug te keren naar Android Market. U kunt ook op MENU drukken en op Home tikken.

Een Google Checkout-account maken

U hebt een Google Checkout-account nodig, gekoppeld aan uw Google-account, om op Android Market te betalen.

Ga als volgt te werk om Google Checkout-account te maken:
  • Ga op uw computer naar http://checkout.google.com.
  • Volg op uw telefoon de aanwijzingen om uw factuurgegevens in te voeren.
Belangrijk: Als u Google Checkout een keer hebt gebruikt om een toepassing op Android Market te kopen, onthoudt de telefoon het wachtwoord, zodat u dit de volgende keer niet hoeft te typen. Daarom moet u uw telefoon beveiligen om te voorkomen dat anderen hem zonder uw toestemming gebruiken. Zie het hoofdstuk Beveiliging als u wilt weten hoe u uw telefoon beveiligt.

Terugbetaling voor een toepassing aanvragen

Als u niet tevreden bent over de toepassing, kunt u binnen 24 uur na aankoop om terugbetaling vragen. Uw credit card wordt niet belast en de toepassing wordt van uw telefoon verwijderd.

Als u van gedachten verandert, kunt u de toepassing opnieuw installeren maar u kunt niet nogmaals om terugbetaling vragen.

1. Tik in het beginscherm op > Markt. > Downloads.
  2. Tik voor terugbetaling op de gekochte toepassing die u wilt verwijderen. Het scherm met details van de toepassing verschijnt.
  3. Tik op Uninstall & refund. De toepassing wordt verwijderd en de betaling wordt geannuleerd.
  4. Selecteer de reden dat u het item wilt verwijderen en tik op OK.

Een geïnstalleerde toepassing openen

Voer een van de volgende handelingen uit:
  • Als u het pictogram ziet, opent u het meldingenscherm en tikt u op de toepassing om deze te openen.
  • Tik in het beginscherm op > Markt. > Downloads. Tik op het Downloadsscherm op de toepassing om deze te openen.
  • Tik in het beginscherm op . Zoek in het scherm Alle programma's de toepassing op en tik er op.

Een toepassing verwijderen

U kunt elke toepassing verwijderen die u van Android Market hebt gedownload en geïnstalleerd.

1. Tik in het beginscherm op > Markt. > Downloads.
  2. Selecteer de berichten die u wilt wissen en tik op Verwijderen.
  3. Wanneer hierom wordt gevraagd, tikt u op OK om het item van uw telefoon te verwijderen.
  4. Selecteer de reden dat u het item wilt verwijderen en tik op OK.