Verbinding maken met een virtual private network (VPN)

Vanaf uw telefoon kunt u virtual private networks (VPN) toevoegen, instellen en beheren waardoor u verbinding kunt maken en netwerkbronnen gebruiken binnen een beveiligd lokaal netwerk, zoals uw bedrijfsnetwerk.

Afhankelijk van het type VPN dat u op uw werk gebruikt, kan u worden gevraagd om uw aanmeldgegevens in te voeren en/of beveiligingscertificaten te installeren voordat u verbinding kunt maken met het bedrijfsnetwerk. Uw netwerkbeheerder kan u deze informatie geven.

Verder moet de telefoon eerst een Wi-Fi of gegevensverbinding opzetten voordat u een VPN-verbinding kunt starten. Zie voor informatie over het opzetten en gebruiken van deze verbindingen op uw telefoon Gegevensverbinding en Wi-Fi.

De beveiligde opslag voor aanmeldgegevens instellen

Als uw netwerkbeheerder u opdracht geeft om beveiligingscertificaten te downloaden en installeren, moet u eerst de beveiligde opslag voor aanmeldgegevens op uw telefoon instellen.

1. Druk in het begin scherm op MENU en tik op Instellingen > Beveiliging en tik op Wachtwoord instellen.
  2. Typ een nieuw wachtwoord voor de opslag van aanmeldgegevens (ten minste 8 tekens zonder spaties).
  3. Rol omlaag en bevestig het wachtwoord en tik vervolgens op OK.
  4. Selecteer het keuzevakje Beveiligde aanmeldgegevens gebruiken.
Daarna kunt u de benodigde certificaten voor het gebruik van uw netwerk downloaden en installeren. Uw netwerkbeheerder kan u hierbij helpen.

Een VPN-verbinding toevoegen

1. Druk in het begin scherm op MENU en tik op Instellingen > Draadloos en netwerken > VPN-instellingen.
  2. Tik op VPN toevoegen en vervolgens op het type VPN dat u wilt toevoegen.
  3. Tik op de VPN-instellingen en stel ze in volgens de beveiligingsgegevens die u van uw netwerkbeheerder hebt gekregen.
  4. Druk op MENU en tik op Opslaan.
  5. De VPN wordt vervolgens toegevoegd aan de sectie VPNs van het scherm VPN-instellingen.

Verbinding maken met een VPN

1. Druk in het begin scherm op MENU en tik op Instellingen > Draadloos en netwerken > VPN-instellingen.
  2. Tik in het gedeelte VPNs op de VPN waarmee u verbinding wilt maken.
  3. Typ als daarom wordt gevraagd de vooraf ingestelde aanmeldgegevens en tik op Verbinden. Nadat de verbinding is verbroken, verschijnt het pictogram voor een verbroken VPN-verbinding in het systeemvak van de titelbalk.
Open de webbrowser om bronnen zoals intranetsites op uw bedrijfsnetwerk te openen.

De verbinding met een VPN verbreken

1. Houd de titelbalk ingedrukt en schuif omlaag om het meldingenvenster te openen.
  2. Tik op de VPN-verbinding om terug te keren naar het scherm met VPN-instellingen, en tik op de VPN-verbinding om deze te verbreken.
Als de verbinding tussen de telefoon en de VPN is verbroken, verschijnt het pictogram voor een verbroken VPN-verbinding in het meldingengebied van de titelbalk.