Uw telefoon beschermen met een schermvergrendelpatroon, PIN-code of wachtwoord
Instellingen & Services

Uw telefoon beschermen met een schermvergrendelpatroon, PIN-code of wachtwoord

Bescherm uw persoonlijke informatie en voorkom dat anderen uw telefoon zonder uw toestemming gebruiken door een wachtwoord, een PIN-code of een vergrendelpatroon in te stellen.

Het wachtwoord wordt elke keer gevraagd als u uw telefoon inschakelt of als deze gedurende een bepaalde periode niets heeft gedaan.

1. Druk in het startscherm op MENU en tik op Instellingen > Beveiliging.
  2. Tik op Schermvergrendeling instellen.
  3. Selecteer een van de volgende onderdelen:
    Niet Schakel de eerder gemaakte schermvergrendeling uit.
    Patroon Stel een patroon voor schermvergrendeling in door de aanwijzingen op het scherm te volgen.
    PIN-code Leg een numeriek wachtwoord vast van minimaal vier cijfers.
    Wachtwoord Leg een alfanumeriek wachtwoord vast.
  4. Tik in het scherm Beveiliging op Telefoon blokkeren na en geef op na hoeveel tijd zonder activiteit het scherm vergrendeld moet worden.
    Tip: U kunt ook Zichtbaar patroon gebruiken in het scherm Beveiliging uitschakelen als u niet wilt dat uw schermpatroon wordt weergegeven terwijl u dat op het scherm tekent.

De schermvergrendeling wijzigen

1. Druk in het startscherm op MENU en tik op Instellingen > Beveiliging.
  2. Tik op Schermvergrendeling wijzigen.
  3. Voer de huidige schermvergrendeling in om te bevestigen dat u deze wilt wijzigen.
  4. Selecteer een ander type schermvergrendeling en voer het nieuwe patroon, PIN-code of wachtwoord in. Of tik op Niet als u geen schermvergrendeling wilt gebruiken.

Het vergrendelpatroon vergeten?

Als u het vergrendelpatroon niet meer weet, kunt u tot vijf maal proberen om de telefoon te ontgrendelen.

Als dat mislukt, kunt u de telefoon ontgrendelen door de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Google-account te typen.

1. Voer het vergrendelpatroon in op het ontgrendelscherm.
  2. Tik na de vijfde poging en de vraag om 30 seconden te wachten op OK.
  3. Als het scherm uitgaat, drukt u op de AAN/UIT-KNOP-toets om het scherm weer in te schakelen, waarna u op de balk op het vergrendelscherm tikt en met uw vinger omlaag schuift om het scherm te ontgrendelen.
  4. Tik op de knop Patroon vergeten? in de rechter benedenhoek als deze verschijnt.
  5. Typ uw gebruikersnaam en wachtwoord voor de Google-account en tik op Aanmelden. U wordt vervolgens gevraagd om een nieuw vergrendelpatroon te maken. Als u dat niet meer wilt, tikt u op Annuleren.

*Voer hier commentaar in ...
htc-desire-z