Een Bluetooth-headset of car kit aansluiten

U kunt met een Bluetooth headset naar muziek luisteren of handsfree bellen met een compatibele Bluetooth headset of car kit. Gebruik dezelfde procedure voor het instellen van stereo audio en hands free.
  • Als u met uw headset of car kit naar muziek wilt luisteren, moeten deze het A2DP Bluetooth-profiel ondersteunen.
  • Voordat u de headset aansluit, moet u deze zichtbaar maken zodat de telefoon hem kan vinden. Zie de handleiding van de headset als u wilt weten hoe dat moet.
  1. Druk in het startscherm op MENU en tik op Instellingen > Draadloos en netwerken.
  2. Tik op Bluetooth-instellingen.
  3. Als het keuzevakje Bluetooth niet is geselecteerd, moet u dit selecteren om Bluetooth in te schakelen.
  4. Controleer of de headset ontdekt kan worden.
  5. Tik op Scannen naar apparaten. Uw telefoon gaat naar Bluetooth-apparaten zoeken die zich binnen het bereik bevinden.
  6. Als de naam van uw headset in het deel voor Bluetooth-apparaten verschijnt, tikt u op de naam. Vervolgens probeert uw telefoon automatisch een koppeling te maken met de headset.
  7. Als het niet lukt om automatisch een koppeling te maken, moet u de code invoeren die met de headset is meegeleverd.
De status van koppelen en verbinden wordt onder de handsfree headset of carkit in de lijst met Bluetooth-apparaten weergegeven. Wanneer de Bluetooth-headset of -carkit verbinding heeft gemaakt met uw telefoon, wordt het pictogram voor Bluetooth-verbinding in de statusbalk weergegeven. Afhankelijk van het verbonden type headset of car kit kunt u hiermee beginnen met luisteren naar muziek en/of het voeren van telefoongesprekken.

Opnieuw verbinding maken met een headset of car kit

Gewoonlijk kunt u eenvoudig opnieuw verbinding maken met de headset door Bluetooth op de telefoon in te schakelen en de headset aan te zetten. Het kan echter zijn dat u de verbinding handmatig moet maken als de headset met een ander Bluetooth-apparaat is gebruikt.
  1. Druk in het startscherm op MENU en tik op Instellingen > Draadloos en netwerken.
  2. Tik op Bluetooth-instellingen.
  3. Als het keuzevakje Bluetooth niet is geselecteerd, moet u dit selecteren om Bluetooth in te schakelen.
  4. Controleer of de headset ontdekt kan worden.
  5. Tik op de naam van de headset in het deel voor Bluetooth-apparaten.
  6. Als om een code wordt gevraagd, kunt u 0000 of 1234 proberen, of de code opzoeken in de handleiding van de headset of car kit.

Als u nog steeds geen verbinding kunt maken met de headset of car kit, moet u de aanwijzingen volgen in Een Bluetooth-apparaat ontkoppelen in dit hoofdstuk en vervolgens de aanwijzingen volgen onder Een Bluetooth-headset of car kit aansluiten.