Tekst invoeren door te spreken

Geen tijd om te typen? Probeer de woorden uit te spreken om ze in te voeren in de meeste tekstvelden waarvoor u ook het schermtoetsenbord kunt gebruiken.
Belangrijk:
  • Selecteer eerst de taal die u wilt gebruiken in Spraakinvoer en uitvoer.
  • Omdat de telefoon de Google-dienst voor spraakherkenning gebruikt, moet u met internet zijn verbondne om tekst in te spreken.
  1. Houd hiervoor de toets Taal ingedrukt. De telefoon vraagt u om te spreken.
  2. Vertel uw telefoon wat u wilt laten typen.

De taal voor spraakinvoer instellen

1. Druk op het startscherm op MENU en tik op Instellingen > Spraakinvoer en uitvoer > Instellingen spraakherkenning.
  2. Tik op Taal en selecteer de gewenste taal.
    Opmerking: De beschikbare talen zijn afhankelijk van de talen die Google voor spraakinvoer ondersteunt.