Berichten controleren

Afhankelijk van de meldingsinstellingen speelt de HTC Desire X een geluid af, trilt hij of geeft hij het bericht kort weer in de statusbalk wanneer je een nieuw e-mailbericht ontvangt. In de statusbalk verschijnt een pictogram voor een nieuw bericht .
Zo kun je een bericht openen en beantwoorden:
  • Open het meldingenvenster en tik op de melding voor het nieuwe bericht.
  • Ga naar de app Berichten en open het bericht.

Een bijlage bekijken en opslaan vanuit een multimediabericht

• Als er bijvoorbeeld een foto of video in een ontvangen bericht is aangehecht, tik je erop om het materiaal te bekijken.
  • Om de bijlage op te slaan, houd je het mms-bericht ingedrukt en kies je voor opslaan in het optiemenu.
  • Als de bijlage een contact is (vCard), tik er op om de contactgegevens te bekijken en tik op Opslaan om deze aan je contacten toe te voegen.
  • Als de bijlage een afspraak of evenement is (vCalendar), tik je er op en kies je de agenda waarin je deze wilt opslaan, waarna je op Importeren klikt.
Tip: Als je je zorgen maakt over de grootte van de gegevensdownloads, controleer je eerst de grootte en het onderwerp van een mms voordat je deze downloadt. Tik in het scherm Berichten op > Instellingen > Multimediaberichten (MMS). Wis de optie Automatisch ophalen.

Een SMS opslaan in de applicatie Taken

Sla een SMS op in je Taken lijst zodat je jezelf er aan kunt herinneren wanneer je een antwoord moet sturen.
  1. Tik in het scherm Berichten op een contact (of telefoonnummer) om de berichtuitwisseling met die contact te tonen.
  2. Tik op het bericht dat je wilt opslaan en tik op Een taak opslaan.
  3. Voer andere details in of verander de naam van de taak.
  4. Tik op Opslaan.

Berichten naar het beveiligd vak verplaatsen

Je kunt privéberichten naar het beveiligd vak verplaatsen. Je moet een wachtwoord invoeren om die berichten te lezen.
Opmerking: Berichten die op je SIM-kaart zijn opgeslagen, kun je niet naar het beveiligd vak verplaatsen.
  1. Tik in het scherm Berichten op een contact (of telefoonnummer) om de berichtuitwisseling met die contact te tonen.
  2. Tik op > Verplaatsen naar beveiligd berichtenvak.
  3. Selecteer de berichten en tik op Verplaatsen.
Tip: Om alle berichten van een contact te verplaatsen, houd je de contact ingedrukt op het scherm Berichten en tik je op Verplaatsen naar beveiligd berichtenvak.
  • Om berichten te lezen in het geblokkeerde vak, tik je op het scherm Berichten op > Beveiligd. Als het de eerste keer is dat je het beveiligd vak gebruikt, moet je een wachtwoord instellen.
  • Om berichten of contacten uit het beveiligde vak te verplaatsen, houd je de contact (of telefoonnummer) ingedrukt en tik je op Verplaatsen naar algemeen berichtenvak.

Ongewenste berichten blokkeren

Ruim je scherm Berichten op door spamberichten van contacten naar het geblokkeerde vak te verplaatsen. Als je een contact hebt geblokkeerd, staan de berichten van die contact eveneens in het geblokeerde vak.
  • Tik op het scherm Berichten op een contact (of telefoonnummer), houd dit vast en tik op Contact blokkeren.
  • Tik voor het blokkeren van meerdere contacten op > Verplaatsen naar geblokkeerd vak, selecteer de contacten, en tik op Verplaatsen.
Als de contact je berichten stuurt, zie je ze niet op het scherm Berichten en je ontvangt geen meldingen en oproepen.
Om berichten te lezen in het geblokkeerde vak, tik je op het scherm Berichten op > Blokkeren.
Tip:
  • Om berichten of contacten uit het geblokkeerde vak te verwijderen, houd je de contact (of telefoonnummer) ingedrukt en tik je op Blokkering opheffen.
  • Om toekomstige berichten van geblokeerde contacten volledig te verwijderen, wis je de optie Blokbericht opslaan in de instellingen voor Berichten.