De levensduur van de batterij verlengen

Hoe lang de batterij meegaat voordat hij herladen moet worden, is afhankelijk van je gebruik van de HTC Desire X. Het energiebeheer van de HTC Desire X helpt de levensduur van de batterij te verlengen.

Op momenten dat het nodig is dat je batterij langer meegaat, kun je een paar van deze tips proberen:

Controleer het batterijgebruik

Door je batterijgebruik te bewaken, kun je bepalen wat de meeste energie gebruikt zodat je kunt kiezen wat je er aan kunt doen. Zie voor details .

Je verbindingen beheren

• Schakel draadloze verbindingen uit die je niet gebruikt.

Om verbindingen in of uit te schakelen zoals mobiele gegevens, Wi-Fi, of Bluetooth, ga je naar Instellingen en tik je op de betreffende Aan/Uit-schakelaars.

• Ga naar 2G als je geen snelle dataverbinding nodig hebt.

In gebieden met een lage dekking wordt meer energie gebruikt. Door je gegevensverbinding tijdelijk over te schakelen en naar de GSM-netwerkmodus te gaan, gebruikt je batterij minder energie.

Om naar de GSM-modus te gaan, ga je naar Instellingen en tik je op Mobiele gegevens > Netwerkmodus > Alleen GSM.

• Schakel GPS alleen in als je een nauwkeurige locatie nodig hebt.

Om te voorkomen dat sommige apps GPS op de achtergrond gebruiken, houd je de instelling GPS satellieten uitgeschakeld. Schakel hem alleen in als je een nauwkeurige locatie nodig hebt bij het navigeren of voor op locaties gebaseerde apps. Ga naar Instellingen en tik op Locatie om deze instelling in of uit te schakelen.

Je scherm beheren

De helderheid verlagen, het scherm in de slaapstand zetten als je het niet gebruikt, en het eenvoudig te houden helpt bij het besparen van batterijvermogen.

• Gebruik automatische helderheid (standaard) of verlaag de helderheid met de hand.
  • Stel een kortere tijd in voor de schermtime-out.
  • Stel de webbrower in om het scherm automatisch te dimmen bij het laden van webpagina's. Open de app Internet en tik op > Instellingen > Toegankelijkheid > Tijdens het laden scherm dimmen.

Zie voor meer details Instellingen en beveiliging en Aanpassen.

Gegevensoverdracht en synchronisatie op de achtergrond beperken

Achtergrondgegevens en synchronisatie op de achtergrond kunnen veel van de batterij vragen als veel apps tegelijk synchroniseren op de achtergrond. Aanbevolen wordt om apps niet te vaak gegevens te laten synchroniseren. Bepaal welke apps kunnen worden ingesteld met een langere synchronisatietijd, of synchroniseer handmatig.

• Tik in Instellingen op Accounts & synchroniseren en controleer welke gegevenstypen in je online-accounts worden gesynchroniseerd. Als de batterij bijna leeg is, moet je de synchronisatie van bepaalde gegevens tijdelijk uitschakelen.
  • Als je veel e-mailaccounts hebt, overweeg dan om de synchronisatietijd van sommige accounts te verlengen.

Selecteer een account in de app Mail, tik op > Instellingen > Synchroniseren, verzenden en ontvangen, en pas de instellingen aan onder Synchronisatieplanning.

• Als je niet van de ene naar de andere plaats reist, synchroniseer dan alleen weerberichten van de huidige locatie in plaats van die voor alle genoemde steden. Open de app Weer en tik op > Bewerken om overbodige steden te verwijderen.
  • Selecteer widgets met zorg.

Sommige widgets synchroniseren doorlopend gegevens. Overweeg om degene van je beginscherm te verwijderen die niet belangrijk zijn.

• Tik in de Play Store op > Instellingen en wis Widgets automatisch toevoegen om te voorkomen dat widgets automatisch aan het beginscherm worden toegevoegd als je nieuwe apps hebt geïnstalleerd. Wis ook Apps automatisch bijwerken als je het geen probleem vindt om apps handmatig bij te werken van de Play Store.

Meer tips

Probeer deze tips eens om nog meer energie uit je batterij te halen:

• Verlaag het volume voor beltonen en media.
  • Minimaliseer het gebruik van trillen of geluids-feedback. Tik in Instellingen op Geluid en kies welke je niet nodig hebt en kunt uitschakelen.
  • Controleer de instellingen van je apps omdat je mogelijk nog meer opties kunt vinden om de batterij te optimaliseren.