AAN DE SLAG
Aanraakgebaren
AAN DE SLAG

Aanraakgebaren

Gebruik aanraakgebaren op het beginscherm, om apps te openen, door lijsten te bladeren enzovoort.

Tik

Tik met een vinger op het scherm als je items wil selecteren zoals pictogrammen voor applicaties en instellinen, of op schermknoppen drukken.

Houd ingedrukt

Om de beschikbare opties voor een item te openen (bijvoorbeeld een contactpersoon of een koppeling in een webpagina) houd je dit item gewoon ingedrukt.

Schuiven of vegen

Veeg snel met je vinger verticaal of horizontaal over het scherm om naar andere beginpagina's te gaan, door documenten te bladeren, enzovoort.

Slepen

Druk je vinger op het scherm voordat je gaat slepen. Til tijdens het slepen je vinger niet van het scherm totdat de gewenste locatie is bereikt.

Aantikken

Het aantikken van het scherm lijkt op vegen, maar je moet met een lichtere, snellere beweging vegen, zoals wanneer naar links en rechts over het beginscherm gaat, of door de contacten of lijst met berichten bladert.

Knijpen en spreiden

In sommige apps, zoals Galerij, Berichten, Mail of de webbrowser, spreid je je vingers op het scherm om in te zoomen op een afbeelding of tekst.

Knijp op het scherm om uit te zoomen van de foto of tekst.

Vegen met twee vingers

In sommige applicaties die sorteren ondersteunen, zoals Mail of Contacten, kun je twee vingers gebruiken om door het scherm te scrollen. Het scherm geeft de sorteervolgorde weer en je kunt eenvoudig naar de gewenste informatie scrollen.

 
mensen vonden dit bruikbaar
500
be-nl
61
*Voer hier commentaar in ...
htc-desire-x
Bedankt!
VERWANTE ARTIKELS
topic_tag-controls-touch