Een multimedia (MMS) bericht sturen

1. Tik in het startscherm op > Berichten.
  2. Tik op Bericht opstellen.
  3. Vul een of meer ontvangers in. U kunt:
    • Typ de eerste paar letters van de naam van een contact of de eerste cijfers van een mobiel nummer. Tijdens het typen worden alle overeenkomende namen met telefoonnummers uit de lijst met contacten getoond. Typ het nummer of e-mailadres van een contact. E-mailadressen worden weergegeven als E-mailadres tonen is geselecteerd in Instellingen lijst ontvangers.
    • Tik op en selecteer de telefoonnummers van de contacten aan wie u het bericht wilt sturen. U kunt ook groepen met contactpersonen als ontvangers selecteren. Tik op OK als u alle ontvangers hebt geselecteerd.
    • Typ volledige telefoonnummers of e-mailadressen in het veld Aan.
  4. Druk om een onderwerp toe te voegen op MENU en tik op Meer > Onderwerp toevoegen.
  5. Tik in het vak met de tekst Tik om op te stellen en typ het bericht.
  6. Tik op en kies het type bijlage.
    Afbeelding Selecteer Camera om een foto te maken die u toevoegt, of Galerij om een foto toe te voegen die op de geheugenkaart staat.
    Video Selecteer Camcorder om een video te maken die u toevoegt, of Video's om een video toe te voegen die op de geheugenkaart staat.
    Geluid Selecteer Spraakopname om een spraakopname te maken en toe te voegen, of Muziek en geluid om een muziekbestand of spraakopname toe te voegen van uw geheugenkaart.
    App-aanbeveling Selecteer een toepassing die u vanaf Android Market hebt geïnstalleerd en die u met anderen wilt delen. De URL waarvan de toepassing kan worden gedownload, wordt in de e-mail geplaatst.
    Locatie Voeg de huidige locatie toe (GPS moet zijn ingeschakeld) of een locatie die u op een kaart kiest.
    Contact (vCard) Selecteer een contact en selecteer de toe te voegen informatie.
    Afspraak (vCalendar) Select de gebeurtenis in de agenda die u wilt bijvoegen.
    Diavoorstelling Maak een diavoorstelling van afbeeldingen met tekst als MMS-bericht.
  7. Tik op of op (afhankelijk van het type bestand dat u hebt toegevoegd) als u de bijlage wilt wijzigen. U kunt ook op MENU drukken en op Verwijderen tikken om opnieuw te beginnen.
  8. Tik op Verzenden, of druk op VORIGE om het bericht als concept op te slaan.

Een diavoorstelling maken

In een multimediabericht kunt u dia's toevoegen die elk een foto, video of audio bevatten.

1. In het multimediabericht dat u samenstelt, tikt u op > Diavoorstelling.
  2. Tik in het scherm Diavoorstelling bewerken bewerken op Dia toevoegen.
  3. Tik op Schuiven 1.
  4. Ga als volgt te werk om de diavoorstelling samen te stellen:
    Een afbeelding toevoegen Tik op Afbeelding invoegen.
    Video toevoegen Druk op MENU en tik op Video toevoegen (u kunt niet zowel een foto als een vide aan dezelfde dia toevoegen).
    Muziek of een gesproken opname toevoegen Druk op MENU en tik op Audio toevoegen.
    Een bijschrift toevoegen Tik in het vak waarin Tik om op te stellen staat.
    Een nieuwe dia toevoegen Tik op Dia toevoegen.
    De vorige of volgende dia bekijken Tik op of .
    De diavoorstelling bekijken Druk op MENU en tik op Voorbeeld.
    Meer opties bekijken Druk op MENU en tik op Meer.
  5. Wanneer u klaar bent, tikt u op Gereed om de diavoorstelling aan het bericht te koppelen.
  6. Tik op Verzenden, of druk op VORIGE om het bericht als concept op te slaan.