Het schermtoetsenbord gebruiken

Als u een programma start of een veld selecteert waarin tekst of cijfers nodig zijn, komt het schermtoetsenbord beschikbaar. Tik op of druk op VORIGE als u klaar bent met het typen van de tekst om het schermtoetsenbord te sluiten.

Een toetsenbordindeling kiezen

U kunt uit verschillende indelingen van het toetsenbord kiezen die aan uw stijl van typen voldoen.
  1. Druk op het startscherm op MENU en tik op Instellingen > Taal en toetsenbord > Touchinvoer.
  2. Tik op Toetsenbordtypen en selecteer de indeling die u wilt gebruiken. Kies uit de volgende opties:
    QWERTY Deze indeling komt overeen met die van een computertoetsenbord. Dit is de standaardinstelling.
    Toetsenblok van telefoon Deze indeling komt overeen met het traditionele telefoontoetsenblok.
    Compacte QWERTY Deze indeling heeft twee letters op elke toets. De toetsen zijn iets groter dan bij de indeling Volledige QWERTY.

Tekst invoeren

Gebruik de volgende toetsen bij het invoeren van tekst met het schermtoetsenbord:
Houd toetsen met grijze tekens langs de bovenrand ingedrukt om nummers, symbolen of letters met accenten te typen. Het grijze teken op de toets is het teken dat wordt ingevoegd als u de toets ingedrukt houdt. Aan sommige toetsen zijn meerdere tekens of accenten gekoppeld.
Shift-toets. Tik hierop om een hoofdletter in te voeren. Tik hier twee keer op om hoofdlettervergrendeling in te schakelen.
Tik om naar het numerieke- en symbooltoetsenbord om te schakelen.
Enter-toets. Tik hierop voor een nieuwe regel.
Backspace-toets. Tik hierop om het vorige teken te verwijderen.
Taal-toets. De toets die u ziet, is afhankelijk van de toetsenbordtaal die u op dit moment gebruikt. Tik hierop om naar een andere taal te schakelen. U kunt ook opties voor het schermtoetsenbord instellen.
Tik hierop om te schakelen tussen de voorspellende modi multiklikken en XT9 als u de indeling Compacte QWERTY of het telefoontoetsenblok gebruikt.
Tik hierop om het schermtoetsenbord te verbergen.

Meerdere toetsenbordtalen inschakelen

Als op uw telefoon meerdere toetsenbordtalen beschikbaar zijn, kunt u kiezen welke talen u in het schermtoetsenbord wilt inschakelen zodat u naar deze talen kunt schakelen en ze gebruiken om tekst in te voeren.
  1. Druk op het startscherm op MENU en tik op Instellingen > Taal en toetsenbord > Touchinvoer.
  2. Tik op Internationaal toetsenbord.
  3. Selecteer de gewenste taal.
    Opmerking: Welke talen beschikbaar zijn, is afhankelijk van waar u de telefoon hebt gekocht.

Naar een liggend schermtoetsenbord wisselen

Bij het invoeren van tekst kunt u kiezen om het schermtoetsenbord in de liggende stand te gebruiken. Draai de telefoon op zijn kant om een groter toetsenbord te gebruiken zodat u gemakkelijker kunt typen.
Opmerking:
  • Selecteer het keuzevakje Scherm automatisch draaien in HOME > MENU > Instellingen > Scherm zodat de schermstand automatisch kan veranderen.
  • Niet alle toepassingen ondersteunen het liggende toetsenbord.