Android 4.0 update veelgestelde vragen

Android 4.0 Update veel gestelde vragen

Wanneer komt de update naar Android 4.0?

De toestellen die in aanmerking komen voor een update zullen in de maanden juni, juli en augustus 2012 een update krijgen naar Android 4.0. Er moet echter rekening gehouden worden met een testperiode van de operators die zes tot acht weken kan duren voordat een update beschikbaar is.

Wanneer krijgt mijn toestel een update naar Android 4.0?

In onderstaand schema zie je wat de geplande timing is met betrekking tot de updates van toestellen naar Android 4.0. We willen daarbij benadrukken dat deze timing een indicatie betreft en aan verandering onder hevig is. Het proces van updates is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Om te garanderen dat onze gebruikers de beste Android 4.0 ervaring krijgen worden de toestellen wereldwijd door iedere operator en op ieder netwerk afzonderlijk getest. Hierdoor kan het soms zes tot acht weken duren duren voordat gebruikers in alle landen daadwerkelijk de update krijgen nadat deze is uitgerold.

Toestel

Periode

HTC EVO 3D juni-juli
HTC Sensation maart-juni
HTC Sensation XE maart-juni
HTC Sensation XL april-juni

Mijn telefoon heeft geen update naar Android 4.0 gekregen, terwijl iemand anders met hetzelfde toestel deze al wel heeft gekregen. Hoe kan dat?

Doordat de update moet worden gelokaliseerd, getest en verschillende goedkeuringsprocessen ondergaat bij operators en netwerken, krijgen niet alle toestellen de update tegelijkertijd. Soms kan dit zes tot acht weken duren voordat de update beschikbaar is. Als jouw toestel na 45 dagen nog geen update heeft gehad, check dan handmatig op je toestel of er geen update klaar staat voor installatie (via instellingen - info - Software Updates)

Mijn toestel is niet opgenomen in de lijst, waarom niet?

De ervaring van onze gebruikers is voor HTC het belangrijkst. Om te zorgen dat iedere HTC telefoon optimaal functioneert, zullen enkele toestellen geen update naar Android 4.0 ontvangen. Dit wegens technische vereisten van Android 4.0. Wij zullen altijd proberen de gebruikerservaring te verbeteren zolang er geen technische beperkingen zijn. Toestellen die geen update ontvangen naar Android 4.0 zullen wel voorzien blijven van upgrades indien nodig die bijdragen aan verbetering van bv. software, beveiliging en gebruikerservaring.

Welke versie van HTC Sense zit bij de update naar Android 4.0?

De update naar Android 4.0 zal inclusief HTC Sense 3.6 zijn.

Waarom heeft de update naar Android 4.0 geen HTC Sense 4?

Bepaalde onderdelen van HTC Sense 4 vereisen speciale hardware, welke niet beschikbaar is op alle toestellen. Dit om de beste gebruikerservaring te kunnen waarborgen.