Cher WangCher Wang, Directievoorzitter HTC en VIA Technologies

Cher Wang heeft een aantal succesvolle IT-bedrijven opgezet. Zij was in 1987 oprichter van VIA Technologies, Inc. en in 1997 medeoprichter van HTC Corporation. Cher is op dit moment Directievoorzitter van beide bedrijven en vervult leidinggevende rollen in verschillende andere ondernemingen en organisaties.

Cher is actief in het internationale bedrijfsleven, neemt als Industry Partner deel aan het World Economic Forum en als lid van het ABAC (Business Advisory Council) van APEC. In 2010 was Cher medeoprichter van het ABAC Women’s Forum voor het geven van beleidsaanbevelingen om de capaciteit te vergroten waardoor vrouwen betere kansen in het bedrijfsleven krijgen, en voor het krijgen van welzijnsactiviteiten binnen APEC-economieën.

Chers zakelijke prestaties zijn geprezen in belangrijke internationale media. In 2011 haalde zij de 20e plaats op de jaarlijkse ranglijsten van ‘machtigste vrouwen’ van zowel Forbes als Fortune.

Cher is afgestudeerd aan de University of California, Berkeley en is belijdend christen. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen.

H.T. ChoHT Cho, Directievoorzitter en oprichter van HTC Fonds en bestuurslid

HT Cho is medeoprichter van HTC en is op dit moment lid van het bestuur. HT is Directievoorzitter en oprichter van het HTC Fonds, een filantropische organisatie die een aantal educatieve programma´s en programma´s voor karaktervorming en interculturele bewustwording ondersteunt en stimuleert. Door onderwijzers, ouders, leerlingen en ambtenaren te helpen zich te concentreren op karaktervorming, hoopt het HTC Fonds zorgzame gemeenschappen te vormen waarin normen en waarden, teamwork en positief denken voorop staan.

Tot nu toe heeft het Fonds leiderschapstrainingen gegeven aan meer dan 13.000 onderwijzers en administratieve werknemers in het lager, middelbaar en voortgezet onderwijs in Taiwan. Het Fonds heeft in december 2006 erkenning gekregen van het stadsbestuur van Yuli in de provincie Hualien en in juni 2007 van het stadsbestuur van Longtan in de provincie Taoyuan voor het bevorderen van plannen ten bate van “Township Character”. Deze plannen stimuleren karaktervorming bij ambtenaren die werkzaam zijn bij gemeentekantoren, politiebureaus, openbare ziekenhuizen, brandweerkorpsen en andere onderdelen van de publieke sector.

Voordat hij HTC oprichtte, was HT tussen 1975 en 1996 werkzaam voor de Digital Equipment Corporation als hoofd van Taiwan Engineering. Voordat hij zich aan het HTC Fonds wijdde, was HT tussen 1997 en 2004 directeur, en tussen 2004 en 2005 CEO van HTC. Mede door zijn inzet, toewijding en passie voor de beste resultaten heeft HTC een bedrijfscultuur en werkomgeving gevormd waarbij de nadruk ligt op integriteit, innovatie en kwaliteit.

HT is afgestudeerd aan het National Taipei Institute of Technology, met als hoofdstudie elektrotechniek.

Peter ChouPeter Chou, Chief Executive Officer

Peter Chou is de Chief Executive Officer van HTC en al sinds de oprichting in 1997 bij het bedrijf. Peter gelooft in de waarde van ondernemerschap en innovatie. Onder zijn leiding is HTC wereldwijd een gevestigd smartphonemerk geworden.

Peter had duidelijk voor ogen hoe mobiele convergentie de leefwijze van mensen kon veranderen. Met die visie heeft hij de enorme potentie van smartphones benut toen hij meer dan tien jaar geleden het startsein gaf voor het vormgeven van de innovatiecultuur van HTC. Onder zijn leiding heeft HTC vele mijlpalen gehaald, waaronder het introduceren van ’s werelds eerste Android- en Windows Phone-smartphones. Peter heeft ook sterke banden tot stand gebracht met de belangrijkste mobiele en technologische bedrijven, waaronder Google, Microsoft en Qualcomm, en ’s werelds grootste mobiele providers.

Hij wordt door velen beschouwd als een pionier met vooruitziende blik in de mobiele industrie en heeft talloze onderscheidingen ontvangen. Hij was bijvoorbeeld nummer 5 op de Laptop Magazine-lijst van meest invloedrijke leidinggevenden in de mobiele industrie, heeft de prestigieuze Wireless Week Leadership Award voor buitengewone prestaties in mobiele communicatie gewonnen, en was nummer 13 in de T3 Magazine-lijst van meest invloedrijke leidinggevenden in de technologische industrie. Daarnaast is HTC in 2011 door Interbrand erkend als een van de 100 belangrijkste merken wereldwijd, en door Fast Company Magazine en door MIT Technology Review in 2010 en 2011 als een van de meest innovatieve bedrijven ter wereld.

Voordat hij HTC kwam, was Peter directielid bij Digital Equipment Corporation. Hij is in 1985 afgestudeerd in elektrotechniek aan National Taiwan Ocean University en heeft een Executive MBA van National Chengchi University. Hij is ook een alumnus van het Advanced Management Program van Harvard Business School. In zijn vrije tijd leest Peter graag, geniet hij van alle vormen van kunst en luistert hij naar klassieke muziek.

Chai-Lin ChangChia-Lin Chang, Directeur Global Sales en Chief Financial Officer

Chia-Lin Chang is directeur Global Sales en Chief Financial Officer van HTC. Hij houdt toezicht op de verkoop- en distributiekanalen van het bedrijf, de bedrijfsfinanciën en -administratie, strategische acquisities en investeringen, en investor relations.

Chia-Lin is in april 2012 als Chief Financial Officer bij HTC gaan werken en in december 2013 benoemd als directeur Global Sales en Chief Financial Officer. Voordat hij bij HTC kwam, werkte Chia-Lin bij Goldman Sachs als senior banker en partner. Als hoofd van Goldman Sachs Taiwan droeg hij verantwoordelijkheid voor activiteiten op alle afdelingen. Chia-Lin ging in 2002 als medewerker aan de slag bij Goldman Sachs, werd in 2007 benoemd als managing director en in 2010 als partner. Voordat hij bij Goldman Sachs ging werken, werkte Chia-Lin bij Motorola, waar hij was gespecialiseerd in technologieontwikkeling in de VS.

Chia-Lin is afgestudeerd aan National Tsing-Hua University in Taiwan, heeft een PhD in elektrotechniek behaald aan de Princeton University en een MBA aan de Wharton School van de University of Pennsylvania.